Koncept

Kastfiske, släpfiske och bottenmete

De flesta fiskar finner man nära botten. Vid grynnor, gropar, branter, stenblock, sjunkna träd och annan bråte hittar man de bästa fiskeplatserna. Det är också där man fastnar med sina krokar och förlorar många beten. Du kan naturligtvis fiska med vanliga drag nere i bottenregionen. Du kommer säkert att få fiskar som du annars hade missat, men du kommer också att förlora många dyra drag. Med Bottom Sneaker kan du fiska effektivt där fisken står mellan stenar, i tångskogar, intill trädgrenar och vid båtvrak och ändå ha betena kvar i fiskeväskan när du åker hem. Det fungerar för vanligt kastfiske, släpfiske efter båt och bottenmete med agn både i hav, insjöar och älvar.

Smyger där fisken-1gul

Ett fiskeproblem och en lösning

Jag hade fiskat i många år med mete, spinnspö och fluga när jag kom på att jag fångade mest fisk nära botten. Jag hade också förlorat många fina och dyra drag. Jag började fundera. Efter flera testmodeller blev det provfiske. Jag kunde fiska med det nya betet alldeles intill botten utan att det fastnade i tångruskor, stenar eller trossar. För första gången fångade jag en piggvar på spinnspö. En tid senare var jag ute på segeltur och tänkte fånga ett par torskar till vår middag. Efter en halvtimmes totalt dött kastande från en klippa och efter att jag provat flera olika drag bytte jag till min hembyggda konstruktion. Då hände det otroliga. På exakt samma plats fick jag på tre kast tre torskar. Det räckte!

Innan vi seglade vidare nästa dag ställde jag mig på samma ställe och tog två fiskar till att ta med hem. Fast det tog nästan en halvtimme den gången.

Koncept-2_faster

Unik patentskyddad konstruktion

Efter flera år när andra sportfiskare blev intresserade började jag vidareutveckla konstruktionen. En marinbiolog bekräftade att de flesta fiskar tar största delen av sina byten nära botten. Inte bara plattfiskar och torsk utan också andra arter som abborre, gädda, gös och många fler. Jag anlitade en specialist i marin teknik för formgivning och hydrodynamik. En ingenjör hjälpte till med CAD-program och en förbättrad design. Sedan blev det patent och produktion. Och det är bara början på ett helt nytt koncept. För att se hur Bottom Sneaker kan användas vid släpfiske, mete, trappstegsfiske och nästan vertikaljiggning; Titta på filmerna och läs den grundliga ”Fiskeguiden” eller ladda hem guiden i PDF-format till din egen dator. Prova sedan själv en Bottom Sneaker vid dina fiskevatten.

Koncept-3-ny

Fiskeplatser och fiskar

Du kan använda Bottom Sneaker i alla möjliga fiskevatten; på steniga havsbottnar med täta skogar av seg tång där torsken bökar omkring och piggvaren ligger på lur, i insjöar med sjunkna träd och bråte där gammelgäddan gömmer sig, abborren jagar och gösen sakta glider fram, i älvar och åar där öringen har sina ståndplatser mellan sjunktimmer och stenar och där laxen stannar i djuphålor och bakvatten vid stora stenar under sin vandring till lekplatser. Och naturligtvis glupska snapper och stöddiga groper om du fiskar i sydligare hav. Du kan säkert hitta ännu fler fiskarter som du kan lura med en Bottom Sneaker.